ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Арт-простір «Стіна»: в мікрорайоні Шерстянка розпочався сезон концертів

Featured Video Play Icon

Концерт народної музики, виставку дитячого малюнку та майстер-клас влаштував для жителів мікрорайону Шерстянка клубний заклад «Центр культури і мистецтв» у день відкриття культурного простору. Розташований він біля арт-об’єкту під назвою «Стіна», який нещодавно створив місцевий художник.

-Ми б хотіли, щоб наша «Стіна», наш арт-простір був певним свіжим ковтком повітря, особливо у ці зараз складні часи, – зазначив директор ККЗ «Центр культури і мистецтв» ЧМР Дмитро Мельниченко.

Cцену змонтували з піддонів. Право першого виступити надали фольклорному ансамблю «Граймо». Зустрічі з цим колективом завжди чекають жителі мікрорайону, адже їхній виступ – це свято української пісні, яка чарує своєю мелодійністю, надихає та підбадьорює.

Колектив знаний. Колектив, який виступав по всій Україні, виступав за кордоном. Має достатньо давню свою традицію, – уточнив Дмитро Мельниченко

Дітям було цікаво познайомитись з творчістю вихованців образотворчої студії, що діє при Центрі та взяти участь у майстер-класі з виготовлення браслету з тваринкою.

-Завдяки арт-простору ми можемо залучити до нас багато дітей, тому що в бібліотеці ми весь час проводимо майстер-класи, у нас є гурток творчості і приходять дітки постійно, їм це подобається, – розповіла завідувачка 8 бібліотеки-філії Чернігівської міської КЦБС Наталія Шуляр.

Такі заходи Центр культури і мистецтв проводитиме щотижня до кінця літа. З програмами виступатимуть гурти та виконавці клубного закладу, а також запрошені гості. Концертний сезон обіцяє бути цікавим.

-Ми раді, що таке у нас проводиться. Нам ще парк гарний зробити, сцену гарну і буде все у нас добре.

-Ми розуміємо, війна, ми розуміємо все, але життя продовжується.