НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Амбітні перспективи Академії ДпСУ

Featured Video Play Icon

Лютневий випуск магістрів в  Академії державної пенітенціарної служби України. 25 випускників , з них 18 офіцерів та семеро студентів, в очікуванні фінального моменту, вручення дипломів. Позаду більше 5 років навчань, а вже за кілька днів всі вони мають бути за місцем служби. Четверо випускників отримують дипломи з відзнакою. Дмитро Кисельов  один із них. Курсант спеціалізувався на корупційному та трудовому законодавстві і в майбутньому хоче працювати у Міністерстві юстиції.

Дмитро  планує займатися науковою діяльністю та отримати ступінь доктора філософії. Ось такі амбітні плани у  магістрів  Академії.  Випускників  вітає ректор  вишу Олексій Тогочинський, а заступник Міністра  юстиції України Віталій Василик вручає їм дипломи та відзнаки. Він приїхав до Чернігова аби особисто привітати  магістрів та повідомити їм про ті перспективи , які очікують  Академію, її випускників та викладачів. До її складу додадуть ще низку підрозділів та закладів, які наразі працюють в інших регіонах України.

–  Чернігівщина від цього тільки виграє. Академія , яка знаходиться тут, платить податки у Чернігові , вона зросте в 2 рази у частині кількості людей , що працюють. На сьогодні це близько 330 , буде близько 600.Рішення Мінюсту обґрунтоване. Укрупнення Академії це – щире бажання дати гідний виклик нашим конкурентам і показати, що у Чернігові готові до конкуренції , – акцентував заступник Міністра юстиції України Віталій Василик.

  • Ми задоволені рішенням Міністерства юстиції України , приєднання дасть змогу привести нам до єдиного знаменника відомчу освіту. Викладачам цих навчальних центрів буде надана можливість користуватися  статусом нашого навчального закладу. А це написання дисертацій, докторських. Що дуже важливо , як сказав заступник Міністра , це соціальний ліфт. У нас багато амбітних планів . Це і забезпечення  житлом , розвиток інфраструктура , надання можливості усім нашим офіцерам  використовувати цей соціальний пакет, який на жаль в системі ДКВС був відсутній, – підкреслив ректор Академії Олексій Тогочинський.

Таке  кадрове рішення дозволить підняти рівень юридичної освіти та  запустити соціальні ліфти у системі,- каже заступник  Міністра юстиції. Це дасть додаткові стимули для тих , хто обрав цю службу справою життя. При цьому Академія ДпСУ  отримує нові перспективи та можливості для підготовки правознавців різного рівня спеціалізації.  Чернігівський виш вже випустив 400 магістрів.