ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт дороги на Єськова та новий маршрут: які ще зміни чекають на чернігівців

Featured Video Play Icon

Ремонт дороги на вулиці Курсанта Єськова, яка перебуває у чи не найкритичнішому стані, розпочнуть найближчими днями. Цю тему обговорили під час ранкової щотижневої наради у муніципалітеті. Виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако наголосив, що питання ремонту автошляху місто постійно тримало на контролі. Проте, перш ніж робоча техніка зайшла б на цю ділянку, треба було одержати низку погоджень від власників землі.

Значна частина дороги і найгірша ділянка цієї дороги, по суті, це не міська земля, це земля, яка перебуває на балансі різних структур Міноборони. Деякі посадові особи чи депутати міської ради намагалися сприяти вирішенню цього питання, але ситуація не зрушилася протягом тривалого часу з місця. На минулому тижні я провів зустріч з керівником структури, яка відповідає за підписання відповідних договорів. Вчора була зустріч фахівців управління ЖКГ. Випрацювали повністю всі спірні моменти, які були, погодили. Я зранку зідзвонився, сьогодні має бути підписаний договір сервітуту на цю ділянку, – зазначив виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Нагадаємо, що дорогу у районі колишнього Льотного училища місто планує капітально ремонтувати у дві черги, починаючи цьогоріч і завершуючи у наступному 2025-му році. Зараз комунальники вже готові працювати на окремих ділянках, які потребують негайного поточного та ямкового ремонту. Це, зокрема, дозволить організувати на вулиці Єськова безпечний рух транспорту.

Задля того, щоб транспорт пасажирський нормально ходив, щоб містянам було зручно, я думаю, що із завтрашнього ми розпочнемо цю роботу, – повідомив  начальник управління житлово-комунального господарства ЧМР Ярослав Куц.

Серед питань, які порушили на нараді — розширення мережі громадського транспорту. Місто пішло назустріч мешканцям, котрі зверталися із проханнями розробити маршрут, який би зміг з’єднати 2-гу міську лікарню з великим торговим центром, що відкриється незабаром. У свою чергу Олександр Ломако дав доручення начальнику профільного управління у найкоротші терміни надати пропозиції щодо організації такого сполучення.

Там буде гарний маршрут, на нього є запит від людей, тому що це великий мікрорайон з’єднання з лікарнею і з великим торговим центром, який будуватиметься ще протягом місяця, вже очевидно, має запрацювати. І не факт, що це буде потребувати компенсації з бюджету, бо мені здається, що це буде один з найбільш прибуткових маршрутів у місті, топ-5, – зауважив Олександр Ломако.

Також у наступному році місто планує виділити кошти на ремонт міждворових проїздів. Додамо, що такі роботи не проводилися від початку повномасштабного вторгнення рф, адже основний пріоритет – це відновлення після руйнувань та підтримка ЗСУ. Проте зараз прибудинкові ділянки доріг вже перебувають у критичному стані і потребують невідкладного ремонту.  Однак, фінансування ж таких робіт залежить від багатьох факторів, основний з яких — брак коштів через вилучене з бюджету громади, так зване, військове ПДФО.