ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Щоб люди були з гарячим хлібом: працівників харчової промисловості привітали зі святом

Featured Video Play Icon

Більше 30 тонн запашного хлібу щодня випікають на Чернігівському хлібокомбінаті №2. Підприємство безупинно працює 60 років і навіть в найтяжчі для Чернігова дні блокади, попри постійні обстріли не зупинялися, аби люди мали надію, можливість вистояти і вижити.  

Сьогоднішній день неможливий без хліба, який створюється вашими руками. Під час блокати він був такий смачний, що важко навіть згадати це. І ніколи не буде такого смаку хліба, як у березні 2022 року у Чернігові. Ми розуміємо у яких складних умовах працювали і ризикували життям для того, щоб забезпечити військових, цивільних,  медиків і пожежників хлібом. Хліб – це найголовніше. Буде хліб, буде Україна! Я вам дуже вдячний за вашу роботу, вітаю з професійним святом – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

До Дня працівника харчової промисловості від імені усієї громади слова подяки і почесні грамоти тим, хто щодня забезпечує людей хлібом. Сьогодні колектив Чернігівського хлібокомбінату №2 – це 350 співробітників і співробітниць, які працюють у 4 зміни. Гріє серце кожного дня, – так про свою роботу говорять пекарі. На прикордоння їхній хліб їде за будь-яких умов.

-Наші військові їдять наш хліб. Наші водії кожного дня у таких умовах, буває під обстрілами, доставляють у самі віддаленіші райони нашу продукцію, де вона найнеобхідніша, – зазначила директорка Чернігівського хлібокомбінату №2 Ольга Заїка.

Щоб люди йшли до дому з гарячим хлібом, організували додаткову третю поставку до магазинів о 17-й годині вечора. Серед амбітних планів – експорт чернігівської хлібобулочних виробів. 

Наше завдання сьогодні не просто бути і вижити. Наше завдання бути прогресивними, йти вперед, зробити продукт, який піде на експорт, де її чекають. А її чекає Польща, Германія, Чехія, тому що наші співвітчизники там, і вони просять, і хочуть наш хліб. Діаспора Великої Британії також звертається, дайте чернігівське, дайте наш житній пшеничний хлібчик. Тому ми у перспективі беремо собі велике завдання – саме з цим продуктом виходити на експорт, – підкреслила   директорка Чернігівського хлібокомбінату №2 Ольга Заїка.

Як повідомила керівниця підприємства, також  в найближчому майбутньому буде запуск нової батонної лінії, над якою зараз йде робота.