ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Перекриття перехрестя проспектів Лук’яненка та Грушевського: як курсує громадський транспорт

Featured Video Play Icon

З 15-го жовтня в Чернігові розпочалися аварійні ремонтні роботи вулично-дорожньої мережі на перехресті проспектів Левка Лук’яненка та Михайла Грушевського. Їх проводить КП «АТП-2528». Роботи триватимуть у дві черги й завершаться, орієнтовно, 26-го жовтня. У зв’язку із цим зазнали змін маршрути громадського транспорту. Нагадаємо, рішення про перекриття руху на цій ділянці ухвалили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 14-го жовтня.

Відтак призупинені тролейбусні маршрути № 7А, 10 та 11, однак компенсувати тимчасові незручності містянам допоможе альтернативний маршрут № 11А. Автобус курсує від вулиці Незалежності до Діагностичного центру, проте від зупинки “Електрон” рух скеровується через проспект Левка Лукʼяненка, вулиці Гельсінської спілки, Прилуцьку, Олексія Сенюка, Київську та проспект Левка Лукʼяненка до кінцевої зупинки “вулиця Незалежності”.

Також внесені корективи до маршрутів № 8 та № 9. 8-й тролейбус тимчасово змінив кінцеву зупинку з «Міська лікарня № 2» на «Лижна база», куди їде від перехрестя Левка Лук’яненка/Шевченка, а 9-й має об’їзд від Другої міської лікарні проспектом Грушевського та вулицями 1-ї Танкової бригади, Коваленка та Соборності, далі ж повертається на проспект Левка Лук’яненка та вулицю Шевченка й курсує за своїм маршрутом до «Автозаводу».

Тимчасово змінилися і деякі автобусні маршрути. Зокрема, 21-й сполученням «Олександрівка — Автозавод» курсує проспектом Грушевського та вулицями 1-ї Танкової, Космонавтів, Соборності, а потім повертає на проспект Лук’яненка.

Маршрути № 24 та 24А на шляху до зупинки «Захисників України» їдуть за звичними маршрутами. Однак у зворотному напрямку 24-й від зупинки «Електрон» рухатиметься через проспект Левка Лук’яненка, вулиці Гельсінської спілки, Прилуцьку, проспект Михайла Грушевського і далі за своїм маршрутом.

Маршрут 24А від зупинки “вулиця 1-ї Танкової бригади” рухатиметься через Космонавтів, Соборності, проспект Лук’яненка, вулиці Гельсінської спілки та Прилуцьку, проспект Михайла Грушевського і далі за звичним напрямком.

Автобус № 27 скоротив рух до зупинки «Пологовий будинок».

Маршрут № 31 від перехрестя Київської/Олексія Сенюка далі курсує вулицею Сенюка, проспектами Грушевського та Лук’яненка, потім — за звичним маршрутом до кінцевої «Завод ЧеЗаРа». У зворотному напрямку від зупинки “Електрон” автобуси рухатимуться через проспект Левка Лук’яненка, вулиці Гельсінської спілки, Прилуцьку, Олексія Сенюка, Київську і далі за своїм маршрутом.

Автобус № 33 «Зарічне — Новоселівка» від кінцевої зупинки «Новоселівка» від зупинки «Електрон” рухатиметься в об’їзд через проспект Левка Лук’яненка, вулиці Гельсінської спілки, Прилуцьку, проспект Михайла Грушевського і далі за своїм маршрутом. Про можливі зміни управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради інформуватиме в соцмережах. Додамо: актуальний розклад руху транспорту пасажири можуть відслідковувати за допомогою системи моніторингу «Дозор», а власники транспортних карток мають змогу користуватися зручною опцією безоплатної пересадки на інший міський транспорт упродовж 30-ти хвилин після першої валідації.