НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Аварія на колекторі: до вечора планують відновити водопостачання для 7 тисяч квартир

Featured Video Play Icon

Триває ліквідація наслідків аварії, яка сталася на каналізаційному колекторі по вулиці Текстильників, 1. Співробітники Чернігівводоканалу працювали всю ніч і продовжили зранку суботи. Провал колектору стався на ділянці незаконної забудови. Прямо над ним збудували пилораму і, ймовірно, в’їзд машин спричинив навантеження на колектор, який і так вже двічі відпрацював свій експлуатаційний термін.

Взагалі ділянки колектора не існує. Знищений цей колектор газовою карозією. Не тільки верх, а й не має дна колектора. Тому зараз головне пробити цю ділянку де проходив колектор гідродинамічною машиною, далі ми отримаємо результат, що стоки будуть сходити, – зазначив  Сергій Малявко Директор КП «Чернігівводоканал».

Через аварію довелося обмежити роботу 15 підвищувальних насосних станцій, які подають воду до будинків в райони ЗАЗ, Масани, Подусівка та Шерстянка. Тож наразі головне завдання – відновити стабільне водопостачання для 7 тисяч домогосподарств, зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако. Для усунення наслідків аварії було задіяно 39 людей і 19 одиниць техніки.

Хочу подякувати всім співробітникам КП водоканал, які були задіяні, вони всю ніч працювали, вони були забезпечені всім необхідним і по суті за добу вдалося виявити місце аварії, виявити стан колектора і зрозуміти технічне рішення. Інформую чернігівців, 7 тисяч домогосподарств, які зараз без централізованого водопостачання, робимо все можливе, щоб сьогодні до вечора вода була в оселях чернігівців, – підкреслив Олександр Ломако в.о. Чернігівського міського голови.

Зазначимо, водопостачання в багатоповерхівках повністю не припинилося, вода подається до 5 -6 поверху. Чернігівводоканал одразу забезпечив жителів питною водою, встановив у визначених місцях пересувні ємності. Також підвозили пакетовану воду, яку міг взяти з собою кожен, хто не мав тари для набору. Саме для таких аварійних та надзвичайних ситуацій торік місто виділило кошти на придбання спеціальної установки, за допомогою якої фільтрована вода пакетується і придатна для використання протягом більш тривалого терміну.

У Чернігівводоканалі зазначають, спосіб подальшого ремонту колектора визначатимуть після відновлення стабільного водопостачання для населення. Додамо, магістральний самопливний каналізаційний колектор має протяжність 7,7 км, збудований у 70-х роках минулого століття. На ньому вже були серйозні аварії. Обстеження показали – необхідна повна його заміна.