Новини

Розмінування лісів на Чернігівщині: на двох ділянках виявили 130 боєприпасів

Упродовж місяця спеціалісти з розмінування працювали на двох ділянках Красилівського лісництва філії “Чернігівське лісове господарство”. Загальна площа – 1,7 га. На цих територіях під час окупації Чернігівщини у 2022 році точилися запеклі бої: авіаційні удари та артилерійські обстріли залишили по собі небезпечні наслідки.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Команда саперів ретельно обстежила кожен сантиметр лісової території, щоб забезпечити безпеку для подальшої лісогосподарської діяльності.

Під час розмінування було виявлено 129 одиниць вибухонебезпечних предметів, серед яких гранати, стрілецькі та артилерійські боєприпаси.

Загалом з початку повномасштабної війни потенційно забрудненими у філії були 12,9 тис. га лісів, з яких 9,5 тис. га — вже розміновано. Ще 3,4 тис. га залишаються небезпечними й потребують очищення.

Наступний етап передбачає розмінування території у філії “Ніжинське лісове господарство”.

Як зазначили у Північному лісовому офісі, розмінування лісів – важливий крок для забезпечення безпеки працівників та ефективної протидії пожежам. Очищення територій дозволяє прокладати лісові дороги, що забезпечить безперешкодний доступ до місць займання і швидке реагування на надзвичайні ситуації, мінімізуючи ризик розповсюдження вогню.