Новини

3 жовтня – День грибників, техніків, смузі та тверезості

Сьогодні, 3 жовтня, День техніків в Україні, Всесвітній день грибників та день смузі. Віряни вшановують пам’ять святого Діонісія Ареопагіта. 953-й день війни в Україні.

3 жовтня в Україні святкують День техніків. Це свято було запроваджено 1998 року з метою підтримки старшокласників у виборі технічної освіти та кар’єри. У цей день вшановують працівників різних технічних професій, таких як інженери, електрики, ІТ-спеціалісти, автослюсарі та багато інших.

Читайте також: Автосервіс Чернігів: повний спектр послуг для вашого автомобіля

Також 3 жовтня Всесвітній день грибників. Це неофіційне свято, яке відзначають любителі “тихого полювання” — збирання грибів. Цей день є чудовою нагодою для активного відпочинку на природі та насолоди грибним сезоном.

А ще 3 жовтня Всесвітній день тверезості. Цей день присвячений заохоченню людей утримуватися від вживання алкоголю та роздумам про історію рухів за тверезість у всьому світі. Основною метою цього дня є привернення уваги до проблеми алкоголізму та його негативного впливу на здоров’я і життя людей. Це також нагода для поширення інформації про переваги здорового способу життя та підтримки тих, хто прагне подолати залежність.

3 жовтня святкують Всесвітній день смузі. Це свято було засноване 2015 року канадським молекулярним токсикологом та експертом з питань здоров’я Реєм Мехтою. Метою цього дня є популяризація смузі як смачного та корисного напою, який можна легко включити до щоденного раціону. Смузі — це напій, який зазвичай готують з фруктів, овочів, йогурту або молока, і він багатий на вітаміни та мінерали. Цей день є чудовою нагодою спробувати нові рецепти та насолодитися здоровими напоями.