Новини

Тиждень стійкості українських міст стартував у Львові – Олександр Ломако

Тиждень стійкості українських міст стартував у Львові. У рамках заходів проходять тематичні форуми, присвячені питанням підготовки місцевих громад до блекаутів та адаптації до інших викликів війни. У заходах бере участь в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако. Про це він повідомив у телеграм-каналі.

Читайте також: У вересні над Чернігівщиною Сили оборони збили 8 шахедів
За його інформацією, вчора відбулося засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, а сьогодні час тематичних форумів, присвячених питанням підготовки місцевих громад до блекаутів та адаптації до інших викликів війни.

Питання, які піднімають представники місцевого самоврядування – це фінансова спроможність підприємств критичної інфраструктури підготуватися до непростого опалювального сезону та виконання зобовʼязань держави, що 64% ПДФО мають залишатися в місцевих бюджетах.

Як повідомив Олександр Ломако, крім представників державної та місцевої влади, в заходах беруть участь багато наших міжнародних партнерів, донорських організацій. Це гарна нагода обговорити залучення коштів для відновлення та модернізації підприємств тепло- та водопостачання міста Чернігова.

Проходження опалювального сезону в умовах можливого дефіциту електроенергії та функціонування підприємств критичної інфраструктури під час війни – найголовніший виклик місцевої влади. Щоб підготуватися до різних сценаріїв потрібно дивитися на найкращі практики та допомога наших міжнародних партнерів. Адже безпека та комфорт мешканців наших міст – пріоритет №1, – написав Ломако.