Новини

Чернігівщина попрощалася з чотирма полеглими Захисниками

У громадах Чернігівщини 27 вересня попрощалися з чотирма воїнами-Героями. Євгеній Вареник, Сергій Бодрієнко, Владислав Шумейко та Валентин Лобур загинули на війні.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У Чернігові провели в останню путь молодшого сержанта Євгенія Вареника. Євгеній народився 19 травня 1993 року. Навчався в Чернігівській середній школі №3. Далі вступив до ЧПТУ №16, де опанував фах кухаря. Проходив строкову військову службу, під час якої отримав звання “молодший сержант”. Після повернення до цивільного життя працював в ресторанному бізнесі, з часом долучився до родинного бізнесу – займався випіканням хліба та обсмажуванням кави. У березні 2022 року без вагань став на захист Батьківщини. Загинув 21 вересня 2024 під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Поховали Героя у Чернігові.

Солдат Сергій Бодрієнко народився 16 липня 1967 року в с. Лупасове Чернігівської області. Раннє дитинство провів на Донеччині. Закінчив Корюківську школу №1, потім – Охтирське ПТУ за фахом «кіномеханік». Певний час працював у місцевому клубі та організовував показ кінофільмів. Проходив строкову військову службу, далі працював на ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП». У 2022 році долучився до лав ЗС України, останнім часом боронив східні кордони держави. Загинув 21 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у Корюківці.

Солдат Владислав Шумейко народився 23 липня 1996 року у с. Стольне Чернігівської області. Торік став на захист Батьківщини від російських загарбників. Боронив східні кордони України, де і загинув 9 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися та поховали у селі Волосківці.

Солдат Валентин Лобур народився 13 травня 1999 року в с. Нові Боровичі. Навчався у місцевій школі, після чого закінчив Національний університет «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка, опанувавши спеціальність «тренер-викладач». Під час повномасштабного вторгнення російських окупантів долучився до оборони України. Загинув 19 вересня 2024 під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у рідному селі.