АктуальноНове на ТБ

У Чернігові не відбулась позачергова, 42 сесія міської ради

Featured Video Play Icon

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако з цього приводу публічно звернувся до громадськості та керівництва Служби безпеки України. Цитуємо:

Я хочу повідомити чернігівцям та проінформувати українців про те, що відбувається в нашому місті. Прикро, що такі речі відбуваються в країні на третій рік повномасштабної війни.
Особливо прикро, що це відбувається в прикордонному місті, стійкість якого в 2022 році зупинила ворога та врятувала країну.

Всім зрозуміло, що за сьогоднішніми подіями стоять призначені чиновники з військових адміністрацій. Ставлення цих призначенців до Чернігова і чернігівців, та мотивація, вже давно всім відомі. Зараз я хотів би більше зупинитися на виконавцях цих безглуздих та злочинних команд.

У нашому місті обласне управління Служби безпеки України перетворили на орган, який замість своїх безпосередніх обов‘язків, вже понад 1,5 роки робить усе, щоб перешкодити працювати місту. Це викликає особливий подив, якщо поглянути на те, наскільки ефективно працює центральна структура СБУ під керівництвом Василя Малюка.

  • Поки центральна СБУ бореться з росіянами в найгарячіших точках фронту, місцеві «тиловики в погонах» боряться з жінками-депутатами.
  • Поки бійці центральної СБУ, в результаті геніальної спецоперації, беруть в полон 108 російських окупантів, місцеві службісти «героїчно» беруть в полон підприємців, депутатів та їх рідних.
  • Коли в центрі блокують логістику росіян через Кримський міст, їх місцеві «бійці» героїчно блокують допомогу ЗСУ від громади міста.
  • Коли головне управління СБУ дронами знищує російські гелікоптери, їхні чернігівські колеги ганебно намагаються знищити місцеве самоврядування в Чернігові.

Я розумію, що керівник обласного управління СБУ та його команда, приїхали до нас з Миколаївщини. Їм байдуже на Чернігів та чернігівців. Поводять вони себе відповідно.
Але чернігівці – героїчні та сміливі люди. За свою 1300-літню історію місто бачило багатьох загарбників. І знає, як давати їм відсіч. А головне – ми не забуваємо дії, вчинені проти нашого Чернігова.

Я звертаюсь до керівництва Служби безпеки України.
Сьогодні СБУ, її спецпризначенці, її кіберфахівці, її бійці – приклад для всіх спецслужб світу. Вашими діями пишається вся країна, захоплюються колеги з Європи. І це дійсно так.

Але у вас є і такий непотріб, який працює не на Україну. На жаль. Цей непотріб виконує вказівки місцевих чиновників, бігає за депутатами, викручує руки, вимагає не йти на сесію, яка вирішує виключно питання розвитку та забезпечення функціонування міста. Це такі собі дрібні «тиловики-шкідники», від яких страждає місто.

Ось деякі «спецоперації» місцевих «тиловиків- спецпризначенців»:
Приходять на підприємства та демонструють список усіх співробітників, які отримають повістки, якщо керівник підприємства піде на сесію. А це – ключові робітники, без яких підприємство зупиниться. Опустилися до того, що тиснуть на родини депутатів, погрожуючи їх батькам, дітям, близьким. Втупу, ну як вміють, зривають роботу міста, паралізують Чернігів.

І у мене запитання – на яку країну працює цей непотріб? Який свої функціональні обов‘язки сприймає виключно в залякуванні депутатів Чернігівської міської ради. Для чого? Щоб вирішити чиїсь земельні питання? Щоб вирішити якісь політичні задачі? Чи просто розправитися з незалежним місцевим самоврядуванням? Відповідь ми дізнаємося, але я на 100% впевнений, що ці дії – шкодять Чернігову та чернігівцям, а також вони шкодять країні та безпосередньо Службі безпеки.

Коли представники СБУ в «Альфі» та інших підрозділах, воюють з росіянами на передовій, їхні «тиловики» в Чернігові воюють з громадою міста.

Я звертаюся до керівництва Служби безпеки України.
Прошу негайно втрутитися в ситуацію з незаконними діями співробітників СБУ в Чернігові, які багато місяців намагаються паралізувати роботу міста.
Дії місцевих «тиловиків у погонах», у зв’язці з чиновниками, ми розцінюємо як загрозу функціонуванню Чернігову – прикордонному з росією місту. А отже, це загроза національній безпеці.

Недопустимо, щоб окремі регіональні представники Служби безпеки України становили пряму загрозу безпеці України.
Якщо ці «героїчні бійці тилу» думають, що своїм тиском зупиняють депутатів від участі в сесії, то насправді, вони – Зупиняють гроші на ЗСУ. Зупиняють відновлення ряду об‘єктів освіти та медицини в Чернігові, зупиняють ремонти дахів в школах міста, зупиняють ліквідацію ряду аварійних ситуацій та підготовку до опалювального сезону в умовах можливого дефіциту електроенергії.
А потрібно зупинити їх.

За такі дії їм доведеться відповідати. Адже поки тут заїжджі парашутисти будуть топтати чоботами наше героїчне місто, ці питання будуть заблоковані.