ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів передав воїнам на передову сотню дронів, РЕБи, старлінки та генератори

Featured Video Play Icon

Потужні генератори та системи супутникового зв’язку, що забезпечать комунікацію, управління і дозволять підрозділу ефективно виконувати завдання навіть за відсутності умов. А також техніка, за якою майбутнє – ударні fpv-дрони і засоби радіоелектронної боротьби: так звана “дія” для ураження статичних і динамічних цілей різними видами боєприпасів і “протидія”, аби максимально прикрити позиції та зберегти життя українських захисників і захисниць. 

Перспективний напрямок розвитку, і те, за чим майбутнє, – це  дуже вдала модель, використовуються різні частоти, тому що як ми, так і противник шукає підходи для того, щоб обійти протидію.  Сам вид боєприпаса, який використовується, може бути або осколочно-фугасний, або кумулятивний. відповідно до ситуації, яка склалася – або це враження техніки, або особового складу, – зазначив в.о. начальника штабу військової частини Олександр Борисенко.

Сотня безпілотних літальних комплексів, без яких не уявити сучасної війни, а також усе інше обладнання – це чергова опрацьована і закрита Черніговом заявка від військових.

Це все комплекс заходів, який необхідний: цей забезпечує враження, той забезпечує захист, це забезпечує стійкий зв’язок. Таким чином і воюємо, – зауважив Олександр Борисенко.

Днями виконувач обов’язків очільника Чернігова разом із депутатами міської ради особисто передали придбані коштом громади техніку та засоби підрозділу Нацгвардії, який нині несе службу на кількох гарячих напрямках, зокрема Харківщини та Донеччини. І невдовзі все це поїде безпосередньо на передову.

–  Хочу подякувати всій громаді, депутатському корпусу і особисто вам за підтримку 4-ої бригади оперативного призначення “Рубіж”. І від командира частини вручити вам подяку за допомогу, співпрацю. Дякуємо вам.

Для нас велика честь надавати цю допомогу, тому що, я знаю, що мінімум в п’яти точках гарячих на Сході зараз ваша бригада, і активно брала участь в Битві за Київ.   Я думаю, що після того, як ми силами всіх військовослужбовців і громад вистояли ці перші битви, весь світ побачив що Україна готова протистояти агресору, ми стали отримувати більше допомоги. Бийте ворога. Ми, чим можемо, допомагаємо. Тут і дрони, і РЕБи, і генератори, тому що зима буде складна у нас, і старлінки – в принципі, по вашому запиту. Це не перша вже допомога, яку ми надаємо в громаді, і будемо продовжувати обов’язково. А побажання тільки одне – щоб всі хлопці, дівчата живими, здоровими поверталися, з перемогою, якомога швидше додому, до родин, – наголосив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

На знак вдячності Чернігову в особі в.о. міського голови та депутатів військовослужбовці вручили пам’ятні подарунки та підписали прапор частини. А також озвучили кілька нових запитів, адже попри об’єднання зусиль всього цивілізованого світу потреб на фронті не меншає. 

Передача цього обладнання є частиною останнього пакету допомоги Силам оборони, затвердженого на сесії 10-го липня за результатами закупівельних процедур сумарно на понад 10 млн гривень. На сьогодні місто за заявками різних підрозділів проводить одночасно ще кілька тендерів в рамках програми шефської допомоги військовим.