ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові з вікна багатоповерхівки випала дитина: у якому стані хлопчик?

Featured Video Play Icon

Сперся на антимоскітну сітку та випав із п’ятого поверху: у Чернігові внаслідок падіння з вікна багатоповерхівки травмувався 4-річний хлопчик. За інформацією правоохоронців, інцидент стався у неділю, 21-го липня, близько 10-ої ранку. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група поліції, співробітники ювенальної превенції та патрульні, дитину з тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні.

Попередньо, поліцейські встановили що чотирирічний хлопчик сперся на москітну сітку відчиненого вікна та випав з пʼятого поверху. Його батьки в цей час відпочивали.  За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 128 Кримінального кодексу України – необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження. Наразі поліцейські зʼясовують всі обставини події у рамках кримінального провадження, – повідомила речниця Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Як повідомила нам генеральна директорка дитячої обласної лікарні Тетяна Лебедєва, станом на 22-ге липня хлопчик перебуває у реанімаційному відділенні у важкому стані – загрози його життю наразі немає, однак про повну безпеку лікарі поки говорити не можуть. Дитина у свідомості і оперативного втручання не потребує, за нею спостерігають.

Від початку 2024-го це вже третій у області випадок падіння дітей із висоти через необережність, або недогляд старших, повідомляють у поліції.

Поліцейські вкотре закликають батьків дотримуватися правил безпеки у побуті та обмежити доступ малолітніх дітей до відчинених вікон з москітними сітками. Бережіть себе та своїх близьких, – підкреслила Наталія Слабеняк.

Серед елементарних правил, про які нагадують правоохоронці – не залишати дітей без нагляду, не гратися з ними біля відчинених вікон, не привчати малечу стояти чи сидіти на підвіконні, та не заохочувати їхній інтерес. Вберегти дітей від небезпеки можуть лише щільно закриті вікна та балкони, а також встановлені на них блокатори або решітки. Протимоскітні сітки ж створюють хибну уяву захисту, натомість травми при падінні з висоти завжди важкі і можуть мати непередбачувані наслідки у майбутньому.