НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Дорогу на Єськова ремонтуватимуть у дві черги: коли планують розпочати?

Featured Video Play Icon

Дорогу по вулиці Курсанта Єськова, що в районі колишнього Льотного училища, ремонтуватимуть двома чергами, починаючи цьогоріч і завершуючи у наступному, 2025-му. Про таке рішення, враховуючи необхідність земельних погоджень, повідомив виконувач обов’язків очільника Чернігова 16-го липня на щотижневій нараді. 

Із вибоїнами, тріщинами та зруйнованими швами бетонного покриття її називають однією з найгірших у місті. Однак через те, що частина дороги розміщена на землях держави і виконувати будь-які роботи місто без дозволу не має права, міська рада у квітні зверталася до Міноборони щодо її передачі у комунальну власність. І напередодні, за словами Ломако, отримала відповідь.

Я отримав вчора лист від Міноборони, вони не готові передавати нам прямо зараз, але готові розглянути питання сервітуту. Відповідно, це для нас теж рішення.   Але враховуючи, що там є питання часу і питання тендеру, то це буде вересень, скоріш за все. Ми за той період часу, що у нас лишиться, не зробимо повністю вулицю. То її просто треба чітко на два роки, на дві черги її зробити, і чітко розуміти, який відрізок ми робимо в цьому році – найгірший бажано, щоб це був, і другий відрізок ми робимо в наступному році, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Через комунікацію з Міністерством і подальше затвердження документів на право користування державним майном втрачається чимало часу, а восени свої корективи вноситимуть погодні умови, але роботи все ж потрібно починати у цьому році, каже в.о. міського голови. Доручення профільному управлінню і КП “АТП-2528” – відпрацювати питання ремонту та найближчими тижнями презентувати на нараді.

Це взагалі великий прорив, я вважаю, тому що, коли була земля не наша навіть про це ніхто не думав. Зараз ми в цьому році хоча б вирішили питання, попередньо, з землею. І Льотну ми, я думаю, що за два роки завершимо повністю. А в цьому році зробимо половину, – констатував Олександр Ломако.

Незважаючи на аномальну спеку і рекордні температури, дорожники та комунальники продовжують закривати поточним ремонтом заплановані вулиці та провулки. За інформацією керівника “АТП-2528”, нині вони роблять тротуари на Любецькій, завершують Михалевича і цього тижня мають почати зрізати старе покриття, а наступного вкладати нове на Мазепи, посмугово без перекриття руху.

Струменевим методом  ми пройшли Небаби, Широку, Довгу, Чорновола, Старобілоуську, Павлова. Закінчуємо ще там Ціолковського (нині вул. Народного Руху) і переходимо на Квітневу. В принципі, ми йдемо по графіку, трішки збиваємося, тому що теж є проблема з електроенергією, а саме заводи: вони включилися на годину, вони не встигають і нагріти там, той асфальт зробити, відключаються, – повідомив начальник КП “АТП-2528” Руслан Волок.

Загалом, у переліку вулиць і провулків, зокрема і приватного сектору, що за висновками фахівців потребують ремонту в 2024-му – майже 280 найменувань.