НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові мамографію можна пройти у поліклініці міської лікарні

Featured Video Play Icon

Щодня в Україні констатують в середньому близько 450 нових випадків захворювання на рак молочної залози. Проте недугу на ранній стадії можна зупинити, запевняють медики, головне – вчасно виявити.  У Чернігові пройти спеціальне  скринінгове  обстеження  грудей  можна не лише на базі онкоцентру, а й у поліклініці №3, що у структурі міської лікарні №2. У відділенні променевої діагностики  функціонує два сучасних  рентген кабінети, де проводять дослідження на плівковій мамографічній системі та на цифровій. За кошти міського бюджету тут встановили два апарати останнього покоління  та усе необхідне  комп’ютерне обладнання, яке потрібно для їх функціонування.

За словами медиків, нове обладнання безпечне, порівняно  зі звичайними мамографами, дозволяє проводити дослідження зі зниженням дози опромінення на 30 відсотків. До того ж, мамографічна система дає високу точність  дослідження. За день обстеження на мамографі   проходить на базі медичного закладу  близько 20 жінок. Процедура  швидка  і  якісна, а головне – безкоштовна.

Мамографію роблять жінкам,  яким переважно за  40. Лікарі радять  обов’язково проходити процедуру  бодай раз на два роки. А після 50-ти – раз на рік.