НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Дискусійна сесія Чернігівської міської ради

Featured Video Play Icon

25 лютого пленарне засідання 5 сесії Чернігівської міської  ради 8 скликання проходило дуже динамічно.  У сесійній залі аншлаг. Із 42 -х депутатів присутні 40 та міський голова. 22  питання порядку денного розглянули ще до обіду. Більшість проєктів голосувалися в цілому без обговорення.

Окремі, які викликали певний негатив і стосувалися  земельних ділянок у межах території лісопарку  “Ялівщина”, за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка  зняли з розгляду ще до засідання. На сесії цю пропозицію підтримало 37 депутатів.

А от Програму трансформації мережі закладів загальної середньої освіти міста Чернігова на 2021 – 2024 рік затвердили ще до обговорення. Хоча представники громадськості змогли висловити свою негативну позицію щодо  неї.

Крім цього, на пленарному засіданні депутати підтримали низку бюджетних проєктів рішень. Зокрема, затвердили звіт  про виконання міського бюджету – 2020  з доходами в сумі 2,6 млрд. грн. Було зазначено, що Чернігів має наразі найменш обтяжений боргами  бюджет серед інших міст України. Очільниця  фінансового управління ЧМР Олена Лисенко проінформувала присутніх про те, як з огляду на карантинні обмеження минулого року корегувалися бюджетні видатки.

 До початкового плану в нас недовиконання 176 млн., але 88,8 млн. було знято ще у квітні. Зняття було по всіх видатках, де вже було виконання, і по тих, які не були розпочаті. Зокрема, по галузях: 26 млн. знімалися з освіти, 2,5 млн. – з культури, 1 млн. – з управління у справах сім’ї, молоді та спорту, 16 млн. – з ЖКГ, 35 млн. – з управління капітального будівництва, майже 4 млн. – по заробітній платі органів місцевого самоврядування. Але бюджетні призначення на галузь медицини при секвестрі бюджету не зменшували. На квітень там була економія по енергоносіях, плюс закладали додаткові кошти на заробітну плату у зв’язку з тим, що ми не знали, будуть укладені договори з 1 квітня чи ні. Ми цих коштів не перерозподіляли. І коли були звернення від управління охорони здоров’я як головного розпорядника коштів за цим напрямком – спрямовували на напрямок ковіду і закупалося відповідне обладнання. Це були резервні кошти на цю галузь, – доповіла Олена Лисенко.

На сесії підтримали депутатські звернення. А в різному озвучили позиції політичних фракцій щодо окремих загальноукраїнських питань  та  заслухали звіт керівника комунального підприємства “Паркування та ринок».