Факт-новини: оперативні сюжети

Відкриті аукціони для пересувної торгівлі

Featured Video Play Icon

13 липня в Чернігівській міській раді провели конкурс щодо   розміщення тимчасових об’єктів  пересувної торгівлі кавою, іншими напоями, продуктами швидкого харчування, солодкою ватою, морозивом.

-Якщо минулого року в нас були максимальні ціни до 2 тис. грн (дві точки були по 2 тис. 100 грн), то цього року в нас пропозиції підприємців вже і за три, і за чотири тисячі перейшли, – каже заступник міського голови Олександр Ломако. –  Найбільша сума  – у сквері Хмельницького (за кв. метр торгового місця з продажу кави, солодкої вати і т. д буде сплачуватися 7 350 грн.).

З минулого року    право на здійснення   пересувної торгівлі продається на відкритих аукціонах. Відповідно до прийнятих цього року змін, право торгівлі  тепер продається не на один, а на три наступних роки.

Протягом двох тижнів переможці торгів мають укласти з уповноваженим органом міської ради договори. Якщо вони цих договорів не укладають, то переможцем стає і торгівлю здійснює той, чия цінова пропозиція на аукціоні була попередньою.  Якщо ж угода не підписується взагалі, то локація виноситься на повторний аукціон, який може відбутися на початку серпня. На більшість об’єктів ціна під час торгів зросла в кілька разів. Цього року заявки від підприємців надійшли щодо 36  локацій .