НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

210 років від дня народження Тараса Шевченка: у Чернігові вшанували пам’ять Кобзаря

Featured Video Play Icon

«Борітеся — поборете!» 9-го березня Україна святкує 210-ту річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка — видатного поета, художника та громадського діяча, чий внесок у культурну спадщину нації — неоціненний. Його рядки про боротьбу за свободу та незалежність і досі відгукуються в серцях українців. Цього дня біля пам’ятника Кобзареві на Валу зібралися представники громади та влади Чернігова, аби покласти квіти та віддати поетові шану.

Я кожного року приходжу вшановувати пам’ять Тараса Григоровича Шевченка, тому що вважаю його одним із творців нашої української нації, – каже чернігівець Володимир Сапонов.

Слова Шевченка, його «Заповіт», «Як умру, то поховайте мене на могилі, серед степу широкого, на Вкраїні милій… Поховайте та вставайте, кайдани порвіте і вражою злою кров’ю волю окропіте» — це актуально, як ніколи зараз, – зауважила чернігівка Людмила Шандренко.

Нагадаємо, 9-те та 10-те березня — роковини народження та відходу в засвіти митця — називаються «Шевченківськими днями». На честь цих дат українці в усьому світі вшановують пам’ять Кобзаря, проводячи різноманітні заходи: лекції, виставки, літературні вечори тощо.