НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

21-денний марафон стартував у Чернігові

Featured Video Play Icon

20 листопада у загальноосвітній школі №2 стартував 21-денний всеукраїнський спортивний челендж для дітей та молоді. Разом з чернігівськими спортсменами школярі виконали перші вправи марафону. Запропонували цю активність учні 7-Б класу.

Оксана Коваленко, класний керівник 7 -Б, розповіла, що у час пандемії та дистанційного навчання школярам не вистачає фізичної активності. Спочатку марафон планували провести лише для своїх учнів, проте досить швидко до спортивного челенджу приєдналися інші школи як Чернігова, так і всієї України.

Механізм марафону досить простий. Протягом 21-го дня учасники зніматимуть відео, де виконуватимуть спеціальний комплекс з трьох спортивних вправ. Після чого відео треба розмістити у соціальних мережах зі спеціальним хештегом. Програму вправ для марафону розробила чернігівська легкоатлетка Ольга Бібік.

Після виконання фізичних вправ усі учасники марафону отримали сувеніри від Національного олімпійського комітету. Підтримали “марафонців” і представники міської влади. Начальник управління сім’ї, молоді та спорту Андрій Дериземля підкреслив важливість подібних заходів у час пандемії. Начальник управління освіти Василь Білогура переконаний, що подібні заходи заохочують дітей до активного способу життя. А фізична активність корисна у будь – якому віці. П’ять шкіл з найактивнішими учасниками челенджу, які переможуть, не тільки отримають спортивний інвентар для свого навчального закладу, а й поїдуть до Києва на зустріч з олімпійцями. Переможців визначатимуть з 12 по 18 грудня, а поки усіх учасників чекають фізичні вправи та наполеглива праця.