Новини

20 листопада – день в Україні та світі

Сьогодні, 20 листопада, Всесвітній день дитини та день педіатра. Віряни вшановують пам’ять святого Прокла. До Нового року залишився 41 день.

20 листопада 2023 року — 635-й день війни в Україні.

Читайте також: Різанина у Чернігові: під час сварки жінка «пирнула» ножем знайому

20 листопада в Україні і світі святкують Всесвітній день дитини. Свято заснували 1954 року задля сприяння міжнародного згуртування і покращення добробуту дітей та підлітків. Дату для святкування обрали не випадково. Саме цього дня 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію про права дитини, а 1989 року була також прийнята Конвенція про права дитини. Від 1990 року разом із святом Всесвітній день дитини також святкують річницю прийняття Декларації та Конвенції.

Також 20 листопада День педіатра. Святкується це професійне свято на міжнародному рівні і було створене за іцініативи Генеральної Асамблеї ООН. У різноманітних акціях та заходах беруть участь різні країни світу, адже кожної людини на Землі стосується здоров’я дитини. Педіатрія є окремою галуззю медичної науки, яка полягає у збереженні здоров’я дітей. Завдяки розвитку педіатрії ми змогли скоротити процент дитячих хвороб, зменшити кількість смертельних випадків від них.