Новини

7 грудня – День в Україні та світі

Сьогодні, 7 грудня, Всесвітній день української хустки. Віряни вшановують пам’ять святителя Амвросія Медіоланського. До Нового року залишилося 24 дні. 7 грудня – 652-й день війни в Україні. Про все докладно розповідаємо у матеріалі.

Дивіться також: Чернігів отримав 10 автобусів та гуманітарну допомогу від латвійських партнерів

7 грудня в Україні і світі святкують Всесвітній день української хустки. Здавна хустка вважалася справжнім оберегом серед нашого народу. Тому активістки вирішили запровадити таке свято для відродження українських традицій та донесення історичних фактів про цей предмет гардеробу українок. Перші хустки, які носили в Україні, мали білий колір. А кольорові прийшли до нас із Туреччини.

Також 7 грудня День місцевого самоврядування в Україні. Завдяки місцевому самоврядуванню громадяни нашої країни мають змогу самостійно вирішувати питання місцевого значення. Дату обрали невипадково. Саме цього дня 1990 року був прийнятий Закон про місцеве самоврядування. Саме ж свято було створене 2000 року за указом президента України.

А ще 7 грудня Міжнародний день цивільної авіації. Вперше свято відсвяткували у рамках 50-ї річниці підписання Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1994 року. Офіційним воно стало від 1996 року. Від початку 2000-х років цивільна авіація переживає стрімкий розвиток, адже кількість пасажирів збільшується.