ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

119-та бригада ТрО з Чернігівщини отримала відзнаку Головнокомандувача ЗСУ

Featured Video Play Icon

У свято Хрещення Господнього, 6-го січня, 119-та окрема бригада територіальної оборони Чернігівської області одержала почесну відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України — стрічку до Бойового Прапору частини «За участь в обороні України». Відзнаку за героїчний внесок в оборону України під час повномасштабного вторгнення російського агресора військовослужбовцям вручив командувач Сил ТРО — генерал-майор Анатолій Баргилевич. Окрім чернігівців, стрічки до прапорів отримали ще три бригади — 112-а, 116-а, 117-а — Київська, Полтавська й Сумська.

Це, дійсно, відзнака того, що Сили територіальної оборони, бригади, які сьогодні визначаємо, вони дійсно є тою основною силою, основним із підрозділів, які із честю і гідністю відстоювали нашу землю. Вітаю вас із цією подію. Впевнений, що всі разом ми йдемо до нашої Перемоги над противником. Слава Україні!, – підкреслив Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ, генерал-майор Анатолій Баргилевич.

Сьогодні 119-а бригада отримала відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України за оборону міста Чернігова. Ця відзнака — заслуга всього особового складу 119-ї бригади. Велика їм вдячність за відвагу і, на жаль, за покладені життя, – зазначив командир 119 ОБр Сил ТрО ЗСУ Богдан Машковський.

Нагородження відбулося в Церкві Всіх Святих, що на території Києво-Печерської Лаври. Її збудували в 17 сторіччі за кошти Івана Мазепи. Місце, де понад 300 років Гетьмана, який боровся за інтереси України, згадували лише через анафему, знову стає місцем сили для захисників і захисниць України, зазначив під час нагородження Анатолій Баргилевич. Усі вручені стрічки до Бойових Прапорів освятив офіцер капеланської служби Командування Сил ТрО ЗСУ, молодший лейтенант капеланської служби отець Андрій Апаров. Сам захід попередньо не анонсувався та відбувся з дотриманням усіх необхідних вимог безпеки.