Новини

Збував психотропні речовини та синтетичні наркотики: до злочинної діяльності були залучені мешканці різних областей

Співробітники Служби безпеки України ліквідували міжрегіональний канал збуту психотропних речовин та синтетичних наркотиків на території України. 

Щомісячний дохід наркоугруповання сягав понад 2 мільйони гривень.

Встановлено, що до організації каналу причетний мешканець Хмельницької області. До злочинної діяльності він залучив ще п’ятьох осіб з різних регіонів.

Організатор наркоугруповання здійснював оптову закупівлю психотропної «продукції» та через одного з операторів поштового зв’язку відправляв її своїм спільникам.

Для подальшого збуту заборонених речовин наркоділки використовували  систему так званих закладок.

Розрахунки із замовниками проводилися через електронний гаманець з подальшим переказом на банківські картки.

Після перерахунку коштів покупець отримував фото з координатами схованки.

За попередніми підрахунками, щомісяця наркоторгівці збували близько 4 кілограмів психотропів на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

 Оперативники СБУ задокументували 19 фактів збуту зловмисниками партій амфетаміну та альфа-PVP.

У результаті масштабної спецоперації правоохоронці затримали організатора каналу та інших членів злочинної групи. 

У межах кримінального провадження  проведено  11 одночасних обшуків  на території Хмельницької, Чернігівської, Львівської та Запорізької областей. 

За місцем проживання причетних до діяльності наркокартелю осіб правоохоронці вилучили підготовлені до продажу згортки та зіп-пакети з психотропними речовинами, наркотичні речовини рослинного і синтетичного походження на загальну суму понад мільйон гривень та грошові кошти у різній валюті. Також вилучено обладнання для виготовлення психотропної продукції, банківські картки, телефонні сім-картки та засоби зв’язку з доказами здійснення злочинної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою. 

Триває досудове розслідування для встановлення інших осіб, причетних до функціонування наркоканалу.

Заходи з викриття та блокування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ в Чернігівській області у взаємодії з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

За інформацією СБУ.