Новини

На Чернігівщині СБУ викрила поплічника окупантів, який у соцмережах виправдовував збройну агресію рф

Співробітники Служби безпеки України викрили мешканця одного з прикордонних населених пунктів Чернігівщини, який у соцмережах виправдовував збройну агресію рф.

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Чернігівській області.

Досудовим слідством встановлено, що пропагандист, уродженець рф, створив в одній із заборонених соціальних мереж сторінку, де розміщував матеріали у яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України. Крім того, агітатор схвалював загарбницькі дії представників збройних формувань рф, органів влади країни-агресора та незаконних збройних формувань, які створені та фінансуються рф.

Читайте також: ДТП з постраждалими на Ніжинщині: автомобіль злетів у кювет і перекинувся

Матеріали антиукраїнського характеру зловмисник отримував через широке коло зв’язків в рф, рб та т.з. «днр», серед яких були представники  спецпідрозділів силових структур.

У результаті обшуку у помешканні фігуранта провадження правоохоронці вилучили засоби зв’язку та комп’ютерну техніку із доказами здійснення протиправної діяльності.

Наразі зловмисника затримано та повідомлено про підозру за  ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії з Національною поліцією під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.