Новини

«Замінував потяг»: поліція затримала мешканця Бахмача, який напідпитку невдало «пожартував»

Співробітники відділення поліції №1 (Бахмач) Ніжинського райвідділу поліції оперативно встановили та затримали чоловіка, який вчора ввечері невдало пожартував про закладання міни у потяг.

Як повідомили у поліції області, вчора близько 20:30 години на службу “102” надійшло повідомлення від чергового по залізничній станції “Бахмач-пасажирський” про те, що невідомий чоловік кричав на станції, нібито потяг заміновано.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. У результаті перевірки інформація щодо «замінування» об’єкта не підтвердилась. В ході огляду потягу, а також приміщення станції не виявлено жодних вибухонебезпечних предметів.

Поліція встановила особу зловмисника. 34-річний мешканець Бахмача перебував у стані алкогольного сп’яніння та пояснити свої дії не зміг. Жодних вибухонебезпечних предметів у нього при собі не було.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху), що карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Триває досудове розслідування.