Новини

Загинули за Україну: на Чернігівщині провели в останню путь ще двох захисників

Чернігівщина 29 вересня попрощалася з двома захисниками, які загинули на Донеччині.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Читайте також: Чернігівщина в жалобі: в останню путь провели п’ятьох молодих Захисників

У Чернігові сьогодні провели в останню путь майора Валентина Зуєва. Він випускник чернігівської ЗОШ №11. Своє життя присвятив військовій справі, закінчив Одеський інститут Сухопутних військ. Військову службу проходив у різних підрозділах Чернігівщини, а у 2013-му звільнився з лав Збройних Сил України.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення Валентин вирішив повернутися до військової справи та зі зброєю в руках стати на захист рідної землі. Так він потрапив до складу в/ч А7105 та разом з побратимами на посаді командира стрілецького взводу мужньо виконував свій громадянський та військовий обов’язок по захисту територіальної цілісності та незалежності Батьківщини.

На жаль, 23 вересня під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Миколаївка Друга Бахмутського району Донецької області Валентин Зуєв загинув… Сьогодні у Чернігові рідні та побратими провели його в останню путь, попрощавшись у Катерининській церкві. Поховали героя на місцевому кладовищі «Яцево».

У Бахмачі 29 вересня провели в останню путь солдата Івана Желєзного. Він мешкав у селі Курінь. До 24-го лютого чоловік працював слюсарем у ПСП «Авангард», а з початком повномасштабного ворожого вторгнення долучився до добровольчого загону самооборони Бахмацької міської територіальної громади. Трохи згодом потрапив до складу 54-ї окремої мотопіхотної бригади, на посаді кулеметника стрілецького відділення.

На жаль, 25-го вересня під час виконання бойового завдання в районі н.п. Бахмут Донецької області Іван Желєзний потрапив під ворожий артилерійський обстріл. Врятувати бійця не вдалося…  Поховали героя на місцевому кладовищі в Бахмачі.