Новини

За вихідні піротехніки знищили 36 боєприпасів часів Другої світової

Упродовж вихідних 22-23 лютого піротехніки області знищили 36 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Про це повідомили в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

Так, 22-го лютого о 15:10 знищено 31 мінометну міну калібром 50 мм. Місцеві мешканці випадково натрапили на 21 небезпечний предмет  під час відпочинку в лісі поблизу с. Мрин Носівського району. Фахівці групи піротехнічних робіт, які  прибули на місце пригоди обстежили територію та додатково виявили ще 10 аналогічних вибухонебезпечних предметів. Всі боєприпаси були вивезені спецавтомобілем та знищені.

Того ж дня о 10:23 до Служби порятунку “101” у Бахмацькому районі надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що у рівчаку неподалік житлових будинків у с. Голубів було виявлено предмети, схожі за ознаками на вибухонебезпечні. 23 лютого фахівці ДСНС, які прибули на місце події встановили, що це 5 артилерійських снарядів калібром 45 мм. Під час  додаткового обстеження території сапери  інших боєприпасів не виявили. Артилерійські снаряди вивезли у безпечне місце за межами населеного пункту та об 11:30 знищили.

В обох випадках місця виявлення небезпечних предметів охоронялися співробітниками Національної поліції.