Новини

За тиждень рятувальники Чернігівщини ліквідували 40 пожеж та знешкодили 762 боєприпаси

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівської області 163 рази залучалися до ліквідації надзвичайних подій, пожеж, надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: На Чернігівщині через негоду знеструмлено 9 населених пунктів

Вогнеборцями ліквідовано 40 пожеж, з яких 13 у житловому секторі, 1 на транспорті, 23 в природних екологічних системах та 3 інших. Територія, пройдена вогнем склала понад 20 га. Під час ліквідації пожежі підвального приміщення в м. Чернігів врятовано 1 особу.

Окрім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 15 разів залучалися для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

Протягом тижня піротехнічні розрахунки 108 разів залучалися до розмінування території. Сапери ДСНС виявили та перевезли до місця тимчасового збору 762 вибухонебезпечні придмети.

Всього з початку проведення робіт в області знешкоджено майже 43 400 боєприпасів. Піротехніками обстежено понад 39 тис. гектарів території Чернігівського, Ніжинського та Прилуцького районів, 232 об’єкти інфраструктури та життєзабезпечення населення, 22 км ліній електропередач, 219 км автодоріг та більше 7,5 км ліній газопроводів.

Загалом на території Чернігівщини продовжують виконувати завдання за призначенням 3 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України у Чернігівській області та 8 розрахунків з Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Одеської та Луганської областей.