Новини

За порушення ПДР у Чернігові оштрафували 338 пішоходів

У Чернігові за 15 днів грудня патрульні поліцейські виявили 338 порушень правил дорожнього руху пішоходами. Всіх правопорушників притягнули до адмінвідповідальності, повідомляють у патрульній поліції області.

Патрульні нагадують, що за порушення своїх обов’язків пішохід несе адміністративну відповідальність, як і інші учасники дорожнього руху. За недотримання вимог ПДР передбачений штраф у розмірі 255 гривень.

Читайте також: Допомога постраждалим: фінансову підтримку від міста отримають ще 103 чернігівця

Водночас чернігівцям нагадують основні правила:

-У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

– Пішоходи повинні переходити проїжджу частину пішохідними переходами, у тому числі підземними і надземними, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

– Перед виходом на проїжджу частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні переконатися у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

Пішоходам забороняється:

a) виходити на проїжджу частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

б) раптово виходити, вибігати на проїжджу частину, в тому числі на пішохідний перехід;

в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїжджу частину;

г) переходити проїжджу частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

ґ) затримуватися і зупинятися на проїжджій частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

д) рухатися автомагістраллю чи дорогою для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.