Новини

За матеріалами СБУ до 8 років тюрми засуджено організатора каналу торгівлі людьми

За матеріалами Служби безпеки України до 8 років позбавлення волі засуджено організатора злочинної групи, яка займалась «вербуванням» українців призовного віку для заробітків на нелегальному бізнесі.

Про це повідомляє пресслужба У СБУ в Чернігівській області.

Читайте також: У Чернігові поліція вилучила з незаконного обігу фальсифіковані цигарки на понад 300 тисяч гривень

Співробітники СБУ спільно з Національною поліцією затримали зловмисників у листопаді 2022 року.

Встановлено, що організатор та інші учасники групи, діючи відповідно до заздалегідь розробленого плану, підшукували «клієнтів» серед громадян призовного віку. У подальшому, користуючись скрутним матеріальним становищем співвітчизників, ділки пропонували їм фінансову допомогу та сприяння у вирішенні питань щодо виготовлення документів для нелегального виїзду за кордон та «працевлаштування».

Зловмисники втягували громадян України у злочинну діяльність, яка полягала у переправленні нелегальних мігрантів з Середньої Азії до країн ЄС морським шляхом.

У результаті, більшість потерпілих від дій ОЗУ опинялися за гратами у країнах ЄС. А факт участі українців у подібних злочинних схемах негативно впливав на імідж нашої держави на міжнародній арені.

За рішенням суду організатора визнано винним за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання – 8 років позбавлення волі.

Викриття злочинної діяльності проводили співробітники СБУ у Чернігівській області у взаємодії з Національною поліцією за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.