Новини

За добу в світі на коронавірус захворіли понад 4 тисячі людей: Україна тримається

На сьогодні в світі зареєстровано понад 106 тисяч випадків захворювання COVID-19, з них 3594 закінчились смертю, у той же час майже 60 тисяч осіб одужали. Про це повідомили в МОЗ України.

 За останню добу в світі діагностовано понад чотири тисячі нових випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

На території Європейського регіону зареєстровано 9358 випадків захворювання та 255 летальних випадків. Коронавірус атакує Іспанію, в країні вже 440 хворих. Тут за добу зафіксовано 100 нових випадків захворювання.

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які перебувають у цій країні, або мають намір її відвідати, дотримуватися превентивних заходів захисту від зараження вірусом, уникати контактів з хворими, вживати заходів особистої гігієни, а також дотримуватися рекомендацій органів охорони здоров’я України та Іспанії. 

У той же час, за інформацією МОЗ, у всіх 20 зразках матеріалів, які досліджувалися на коронавірус у вірусологічній референс лабораторії ЦГЗ, не виявили інфекції.

“У вірусологічній референс лабораторії ЦГЗ досліджено всі 20 доставлених зразків матеріалів, в т. ч. 6 відібраних від осіб із підозрою на COVID-19 та 14 від контактних. Всі результати негативні, коронавірусної інфекції не виявлено”, – зазначається у повідомленні.

Станом на ранок 8 березня в Україні зареєстровано 1 випадок COVID-19. Нагадаємо, 3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом. Інфікований – житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся після подорожі Італією.