Новини

Я не стану «слугою» Офісу президента, бо служу своїм виборцям і місту, — Атрошенко про обшуки в Чернігові


З таким заголовком подав коментар Владислава Атрошенка про обшуки в Чернігові портал Коментарі.UA.

Мер Чернігова прокоментував тиск на незгодних з владою політиків Тиск на незгодних – це “політичний бумеранг”, який може повернутися до тих, хто його запускає. Про це заявив мер Чернігова Владислав Атрошенко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи масовані обшуки на комунальних підприємствах Чернігова.

“У Чернігові чудові парки і дороги, але ваш мер багато говорить”. Ця фраза звучить від “масок-шоу” під час кожного обшуку на комунальних підприємствах Чернігова. Ця фраза пояснює весь абсурд, який відбувається останнім часом по відношенню до міста та містян. Але це бумеранг, і він обов’язково повернеться до тих, хто його запускає. Я не стану “слугою” офіса президента. Бо служу своїм виборцям і своєму рідному місту”, – зазначив Атрошенко.

Мер Чернігова вважає, що підвищена увага правоохоронців до міста пояснюється бажанням центральної влади позбавитися незалежного мера напередодні виборів у 206-му окрузі. “Так, говорю. Говорю, що комусь муляє, що Черніговом керує незалежний мер, обраний людьми. Що Атрошенко виконує зобов’язання перед виборцями, а не “обязи” перед ОПУ. Прямо кажу, що у рідному президенту регіоні міста з державних фондів отримують мільярди, а нерідний Чернігів  отримує нуль. Заявляю, що влада перекладає відповідальність за вирішення проблем з тарифами на місцеве самоврядування. Говорю про спроби усунути Атрошенка від виборчого процесу на 206-у окрузі та про те, що “слуги” вже готують на округ свого “парашутиста”.

Слухняного, “на 100% свою людину”. За ці слова і отримав 55 обшуків. І думаю, це ще не кінець”, – наголосив Владислав Атрошенко. Він навів статистику обшуків, які збільшилися у кілька разів. “Для розуміння:  за місяць на підприємствах Чернігова відбулося 55 (!) обшуків. А за шість попередніх років лише 11. Ще раз: за місяць ми мали обшуків в п’ять разів більше, ніж за 6 попередніх років. Замовники відомі. А їх мотиви: прості, прогнозовані, політичні”, – написав Атрошенко.