Новини

Викрав мобільні телефони та гроші: на Чернігівщині поліція оголосила підозру хлопцю, який обікрав товариша

Співробітники Козелецького відділення поліції № 1 Чернігівського райуправління поліції викрили підозрюваного у крадіжці мобільних телефонів. Встановлено, що в подальшому зловмисник з встановлених на телефонах додатків до Інтернет-банкінгу потерпілого викрав гроші.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району.

Читайте також: Телефонний дзвінок від псевдобанкіра обійшовся мешканці Чернігівщини у 80 тисяч гривень

Із заявою про крадіжку до поліції звернувся 24-річний хлопець. Він повідомив правоохоронцям про зникнення мобільних телефонів. В подальшому з банківського рахунку потерпілого зникли кошти – як наявні на рахунку, так і «кредитні». Загалом у сумі близько 5 тисяч гривень.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Козелецького відділення поліції № 1 Чернігівського райуправління поліції викрили підозрюваного у крадіжці. Ним виявився 22-річний товариш потерпілого.

Зловмисник зізнався у скоєному. Правоохоронці виучили у крадія викрадені у потерпілого мобільні телефони.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Козелецької окружної прокуратури оголосив фігуранту про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). За такі дії закон передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.