Новини

«Замінував» будинки селян: на Чернігівщині затримали псевдомінера

У Корюківському районі поліція розслідує кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про закладення вибухівки в ряді будинків одного з сіл. Зловмисника затримано.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: Окупанти з мінометів обстріляли громаду на Чернігівщині

Вчора увечері до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл Корюківського району в декількох будинках місцевих мешканців закладено вибухівку.

За викликом на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Корюківського районного відділу поліції, вибухотехніки та кінолог зі службою собакою.

Правоохоронці ретельно обстежили будинки місцевих мешканців, жодних вибухових пристроїв чи підозрілих предметів не виявлено.

Поліцейські встановили особу псевдомінера. Ним виявився 39-річний місцевий мешканець. Чоловік після сварки з односельцями здійснив неправдиве повідомлення про замінування на лінію «102».

Поліція затримала зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом відкрито провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від двох до шести років.

Досудове розслідування триває.