Новини

Владислав Атрошенко: Усе що задля розвитку Чернігова – першочергове і буде втілюватися!

Чернігів, попри всі перешкоди, продовжуватиме дивитися в майбутнє і розвиватися. Усі заплановані проєкти будуть реалізовуватися, а можливі у майбутньому – вже обговорюються. На цьому наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час щотижневої розширеної наради в міській раді 6 квітня.

– Незважаючи на ковід, незважаючи на брязкання «військовими м’язами» Росії на кордоні, незважаючи ні на що, я відповідально заявляю, що все буде добре. Ми продовжуємо займатися розвитком міста. Для нас з вами нічого не змінюється. Чернігів понад усе!

В чому це повинно бути виражене? По-перше, чистота. Місто повинне бути охайним, привітним до тієї невеликої (через ковід) кількості гостей, які ще до нас їздять. Далі – робота над плановими проєктами, які забюджетовані на 2021 рік. З прагненням на 30-тиріччя Незалежності України запросити до Чернігова Президента України. Для Чернігова це символічна дата, адже з нього все починалося. Чернігів – друге місто в Україні після столиці за потенціалом та історичним значенням.

Цього року планується реконструкція другої ділянки нижньої частини Валу. У нас є дата – 13 квітня. Ми очікуємо вихід із експертизи проєкту. Прошу, якщо там щось не так, відразу інформуйте. До того ж, люди зараз хворіють, тому прошу пропрацювати, щоб ні в якому випадку ця дата не здвигалася у часі, – попросив він, звертаючись до своїх підлеглих.

Окрім цього, місто не змінюватиме своїх планів щодо будівництва Палацу спорту, пошуку інвесторів для реконструкції Центрального парку культури та відпочинку тощо.

– Всі ті напрямки, які у нас окреслені – першочергові. Нічого у нас не змінюється у нашому прагненні у 2023 році припинити оренду ТЕЦ. Тобто повернути в комунальну власність, а саме, в управління містом Черніговом ТЕЦ і Облтеплокомуненерго. Також об’єднати мережі, збільшити тепловіддачу і під неї збудувати сучасний сміттєпереробний завод із усіма циклами: сортування сміття, спалювання невідсортованого сміття у надсучасних високотехнологічних котлах, які одночасно будуть зорієнтовані на вироблення електроенергії та виробництво тепла.

У нас нічого не змінюється у частині організації сучасної системи перевезень у громадському транспорті, у частині адміністрування парковок. Можливо, це відбудеться із залученням іноземного капіталу, і же ведуться переговори з сербами, де на високому рівні реалізований цей напрямок.

Чернігів, маючи не найвищий, а один із найнижчих економічних потенціалів, ми зробимо містом №1 серед рівних за потенціалом міст в Україні – якщо ми в це віримо і будемо докладати максимум зусиль. Для мене немає іншої задачі і втрачати свій життєвий час на цій посаді – марна справа, якщо ми не ставимо такої високої мети. Цю мету ми можемо досягти спільно, працюючи кожен на своєму місці, – підкреслив міський голова.