Новини

Військово-обліковий документ з QR-кодом можна отримати в усіх ЦНАПах України – Мінцифри

Від сьогодні українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом — за ним перевірятимуть дійсність документа. Безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Читайте також: МОН змінило правила вступу на навчання до аспірантури у 2024 році: що передбачається?

Як це працює

Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу надає актуальні дані про себе та підтверджує їх адміністратор вносить дані в електронну систему інформація автоматично підтягується в Оберіг заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом.

У мінцифри зазначають, що за бажанням адміністратор може надіслати PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту або одразу роздрукує його. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі.

-Якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний 1 рік з моменту формування, – повідомляють у мінцифри.

Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин.