Новини

Віртуальне взуття за реальні гроші: у Прилуках оголосили підозру інтернет-шахрайці

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції спільно з кіберполіцією та за процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури викрили 36-річну прилучанку, яка продавала неіснуючий товар в мережі Інтернет. Жінка встигла ошукати сім громадян із різних областей України.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Читайте також: Фейкова грошова допомога: шахраї ошукали мешканку Чернігівщини майже на 35 тисяч гривень

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що жінка протягом травня-серпня розміщувала оголошення про продаж взуття на одній із популярних інтернет – платформ. Щоб привернути увагу покупців, аферистка пропонувала взуття по заниженим цінам. Проте головною умовою покупки була повна або часткова оплата товару. Однак після надходження грошей на банківську картку, шахрайка відправляла замовникам зіпсований товар або взагалі переставала виходити на зв’язок та блокувала клієнтів.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживанням фігурантки правоохоронці вилучили банківські та сім-картки, кілька смартфонів, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому). Максимальне покарання, передбачене законом за такі дії — до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.