Новини

«Бабине літо» прийшло: синоптики розповіли про погоду в Чернігові

В Україні – «Бабине літо». Антициклон, який розлігся над країною, диктує відповідну погоду.  А тому і завтра, і найближчими днями шанси на дощ мінімальні. До приємної сонячної вересневої краси притулиться комфортна температура повітря. Про це повідомляє синопткиня Наталка Діденко.

Вже найближчої ночі зменшується ймовірність заморозків, а вдень у середу стовпчики термометрів в Україні піднімуться до +17+24 градусів!

Характерний осінній нюанс – ранкові тумани.

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, починаючи з 8 вересня в Чернігові та області очікується тепла й суха погода. Температура повітря поступово підвищуватиметься. Так, 9 вересня вдень сповпчики термометра сягнуть 22º тепла, 10 та 11 вересня +24º. Вночі також стане тепліше, від +6 до +11 градусів.

Нагадаємо,  Бабине літо — період теплої та сухої погоди восени пов’язаний зі стійким антициклоном.  «Молоде бабине літо» настає 28 серпня і триває до 11 вересня. Після нього настає «старе бабине літо»: друга половина вересня — початок жовтня. Третє бабине літо припадає на кінець ІІ декади листопада, після нього зазвичай починаються зимові похолодання.