Новини

Відсьогодні у навчальному процесі шкіл відбудуться зміни

Це пов’язано зі значним погіршенням епідемічної ситуації із захворюваністю на Covid-19. Учні 1-4-х класів навчатимуться у звичайному режимі, тобто всі діти ходитимуть до школи.

Здобувачі освіти 5-11-х класів навчатимуться за змішаною формою. Класи вже поділили на дві рівні групи – орієнтовно по 15 дітей кожна. Щотижня вони мінятимуться. Про це повідомив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

“Таке спільне рішення ухвалили у п’ятницю на нараді з директорами загальноосвітніх навчальних закладів Чернігова за участю міського голови Владислава Атрошенка з подальшим затвердженням педагогічними радами шкіл міста. Сподіваюся, тимчасові організаційні зміни допоможуть зменшити ризик зараження школярів та членів їхніх родин”, – зазначив він.

Перший тиждень половина класу навчатиметься в школі й під керівництвом учителя опановуватиме двотижневий навчальний матеріал. Друга половина дітей вдома виконуватиме завдання пошуково-дослідницького, творчого характеру та завдання на закріплення здобутих знань. 

Наступного тижня перша група учнів виконуватиме відповідні домашні завдання, знаходячись вдома, а друга група – навчатиметься у школі.

Нагадаємо, що за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України, всі класи максимально можливу кількість уроків повинні проводити на свіжому повітрі. На перервах учням треба бути в захисних масках, на уроках – за бажанням. Також рекомендовано дотримуватися соціальної дистанції, частіше мити руки з милом та обробляти їх дезінфекторами.