Новини

Відключення світла: на Чернігівщині діє графік гарантованого постачання електрики «3 через 6»

На Чернігівщині актуальним залишається графік гарантованого постачання електроенергії «три через шість». Тобто три години світло є і на 6 електропостачання вимикають. Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

Читайте також: На Чернігівщині підвищується рівень води у річках: фіксують перші підтоплення

Як пояснили в обленерго, електропостачання не обов’язково обмежать на всі шість годин, які зазначені у графіку. Це за потреби можуть зробити у будь-яку годину і хвилину із цього шестигодинного часового проміжку. Якщо ж дефіциту електроенергії в мережі немає, відключення може і не бути, або ж воно буде менше за тривалістю, ніж шість годин.

 «Тепла погода та святкові дні, коли промисловість суттєво знизила темп своєї роботи, посприяли зниженню споживання електроенергії. Це дозволило протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Однак свята минули, погода змінилася, навантаження на енергосистему збільшилося,  тому знову вимушені повернутися до графіків обмеження електропостачання, – зазначають в обленерго.

На запитання – чому область не переходить на «легший» графік відключень, коли навантаження на мережу знижується?- в обленерго відповіли:

 «Тому що спрогнозувати, коли буде наступна атака рашистів на об’єкти енергетичного комплексу, ми не можемо, а отже і не знаємо, коли навантаження на енергосистему збільшиться. Як показала практика, часто після застосування графіка «чотири через чотири» чи «два через чотири» майже одразу ж доводиться вводити посилені обмеження, бо в якійсь частині України трапляється масштабне пошкодження і витримати попереднє навантаження українська енергосистема вже не може. При частій же зміні графіків споживачі починають плутатись і не розуміють, коли ж у них буде електроенергія, а коли її обмежать».