Новини

Від коронавірусу у світі померло майже 3200 людей

Станом на 4 березня у світі зареєстровано  93 160  лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, з них  3 198  – летальні. Одужало від цієї хвороби вже 50 690 осіб.

Такі дані повідомляє МОЗ України.

На території Європейського регіону  COVID-19  поиширився на 34 країни. На сьогодні в країнах ЄС зареєстровано 3365 випадків захворювання та 85 летальних випадків. Зокрема, в Італії цією недугою захворіло 2 502, Німеччині – 196, Франції – 212, Іспанії – 151, Великобританії – 56, Хорватії – 9, Австрії – 18, Росії – 3,  Фінляндії – 7, Швеції – 24, Ізраїлї – 12, Швейцарії – 307, Греції – 7, Грузії – 3, Норвегії – 33, Румунії – 3, Азербайджані – 3, Нідерландах – 28, Данії – 8, Білорусі – 6, Чехії- 5, Португалії – 2, Бельгії – 8, Ісландії – 18, Сан-Маріно – 9, Монако, Північній Македонії, Естонії, Вірменії, Ірландії, Литві, Андоррі, Люксембурзі, Україні, Польщі – по одному випадку.

Нагадаємо, перший випадок COVID-2019 вчора підтверджено в Україні.  Хворобу виявлено у чоловіка в Чернівецькій області, який з дружиною повернулися з подорожі в Італію.  Дружина хворого як контактна особа знаходиться на обсервації. Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. 

Перший випадок коронавірусу зафіксували в Україні (ОНОВЛЕНО)

За інформацією МОЗ по всій Україні у визначених медичних закладах продовжуються навчання  (симуляційні вправи) на випадок фіксації коронавірусу.

Україна готова приймати та лікувати пацієнтів із COVID-19. Для хворих підготовлені інфекційні бокси, близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах. Меддопомогу готові надавати 2 тисячі лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч інших медичних працівників.

Щоб не захворіти на коронавірус лікарі радять:

  • частіше мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • уникайте контакту з живими тваринами;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м’ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.