Новини

Велосипеди: різновиди та технічні особливості

У сучасних реаліях використання різних транспортних засобів є чудовим способом комбінувати витрати та якимось чином впливати на себе. Один із факторів такого впливу – це використання велосипеда, за допомогою якого можна отримати хоча б якесь навантаження на організм та тим самим покращити стан здоров’я.

Деякі використовують цю техніку для занять спортом, подорожей, прогулянок та короткочасних поїздок. Виходячи з цього, є різний велосипед, який відрізняється виконанням, технічними характеристиками та параметрами, формою та іншими моментами. Потрібно визначитися із завданнями, маршрутом поїздок на велосипеді, бюджетом та іншими характеристиками.

Різновиди велосипедів

Класифікація цієї техніки виконана виходячи з призначення та функціоналу. Тому бувають такі види велосипедів:

  1. Гірські. Найбільш затребувані та поширені. Ідеально показують себе у складних умовах за інтенсивної експлуатації. Через особливості технічної конструкції гарантується довготривала поїздка з комфортом на позашляхових умовах. Всі елементи та з’єднання максимально міцні та довговічні, широкі шини створюють потрібне зчеплення з різними поверхнями;
  2. Дитячі. Поділяються на велосипеди для найменших дітлахів, а також для підлітків. Наявність додаткових коліс забезпечує комфорт через неможливість тримати рівновагу. Моделі для підлітків більші за розмірами, відрізняються додатковими функціями;
  3. Спортивні. Висока прохідність та стійкість, такі моделі застосовуються професійними спортсменами. Конструкція максимально зміцнена;
  4. Міські. Прості, легкі та невибагливі моделі для міста, що мають один або кілька відділень для багажу. Добре показують себе під час їзди на рівних дорогах.

Вибір велосипеда визначається запитами, уподобаннями та бюджетом на покупку.

Критерії підбору

Рама велосипеда може бути з алюмінію, легкого карбону або міцної і важкої сталі. Обов’язково враховується ріст того, хто використовуватиме велосипед, щоб унеможливити дискомфорт при їзді. Гальма можуть бути дисковими гідравлічними чи дисковими механічними. Гальма ножні або ободні. Залежно від умов експлуатації визначається діаметр коліс, їх тип та протектор, кількість швидкостей та багато іншого.

Великий вибір велосипедів представлений в інтернет-магазині Stylus, де вдасться знайти потрібне рішення під свої завдання. Зручний каталог із системою фільтрів дозволить зробити вибірку з урахуванням особистих запитів та оформити покупку за лічені секунди. Допомога у купівлі нададуть професійні консультанти та фахівці своєї справи.