Новини

Вчителя, якого батьки підозрюють у педофілії, звільнили за власним бажанням

Вчитель фізичної культури школи № 32 Чернігова, якого батьки підозрюють у педофілії, 26 вересня написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Про це повідомив начальник Управління освіти міської ради Василь Білогура на сторінці у ФБ.

Дивіться також: «Я тебе люблю, тільки нікому не кажи»: батьки учениці школи №32 підозрюють вчителя у педофілії

За інформацією, яку надала адміністрація школи, до цього дня жодних скарг на вчителя, який є фігурантом інциденту, від учнів, батьків, інших учасників освітнього процесу, не надходило.

Я утримаюсь від будь-яких звинувачень і публічних оцінок, оскільки Конституцією України гарантовано презумпцію невинуватості кожній людині, поки її вина не буде доведена в суді. Наразі триває слідство і саме правоохоронні органи та суд мають надати кваліфіковану і остаточну оцінку ситуації, – написав Василь Білогура.

Він також закликав всіх керівників шкіл бути уважними до поведінки дітей, не тільки невідкладно реагувати на подібні інциденти, а й еффективно проводити превентивну роботу, спрямовану на недопущення будь-яких зазіхань на права і свободи учнів.

Нагадаємо, вчителя фізкультури школи №32 у Чернігові батьки підозрюють у педофілії. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 156 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.