Новини

В Україні закрили три телеканали


Максим Онопрієнко, член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення про рішення РНБО та санкції щодо телеканалів “112 Україна”, ZIK і NewsOne:

“Наразі Національна рада вже оповістила провайдерів про необхідність дотримання рішення РНБО про впровадження санкцій щодо телеканалів “112 Україна”, ZIK і NewsOne. Вказані телеканали вимкнені у всіх видах мовлення в усіх областях. Представники Нацради в регіонах співпрацюють з СБУ та облдержадміністраціями. Моніторинги тривають. Зазначу, що саме ці мовники мають чи не найбільший перелік санкцій від Нацради через популяризацію та пропаганду держави-агресора, мову ненависті та заклики до розв’язування агресивної війни. Обмежувальні заходи РНБО передбачають анулювання ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, припинення надання послуг з ретрансляції, розповсюдження телепрограм і використання телекомунікаційних мереж загального користування на п’ять років. Разом з тим, питання пов’язані з цими ліцензіатами Національна рада продовжить розглядати у робочому порядку.”

Ірина Сенченко, представник Національної ради у Чернігівській області: «Національна рада, згідно листа РНБО, має оповістити своїх ліцензіатів про необхідність провадити свою діяльність у відповідності до рішення РНБО, введеним у дію Указом. Тож, представником було відразу поінформовано офіційним листом, а також у телефонному режимі всі компанії Чернігівської області. У нашому регіоні, відповідно до ліцензій медіа регулятора, діяльність провайдерів програмних послуг здійснюють 6 компаній. Вказані телеканали були вимкнуті відразу, про що керівники відразу прозвітували. Контрольний моніторинг триває». текст истории