Новини

В Україні відзначають День Героїв

23 травня в Україні відзначають День Героїв – борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, захисників України сьогодні.

Читайте та дивіться також: Водолази ДСНС обстежують водойми у Чернігові: скільки смертельних «подарунків» виявили?

Свято було засноване за ініціативи представників (ОУН) Організації українських націоналістів. Його було створено під час Другого великого збору, який пройшов 1941 року у Кракові. На ньому створили не лише це свято, але й також 22 січня — День соборності, і 31 серпня — День боротьби за незалежність. В часи Радянського Союзу свято святкували підпільно. Про нього не забувала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати більшою мірою після нападу росії у 2014 році.

Сьогодні ми вшановуємо тих, хто несе в собі дух сміливості, жертовності та патріотизму. Вони захищають нашу землю, нашу свободу та незалежність. Це вояки на передовій, які з ризиком для власного життя борються за мир і безпеку наших родин. Це волонтери, які невпинно допомагають військовим, надаючи необхідну підтримку та допомогу. Це медики, які рятують життя і лікують поранених.