Новини

В аеропорту столиці прощаються з загиблими в авіакатастрофі українцями

Літак із тілами 11 українців, які загинули внаслідок катастрофи літака МАУ в Ірані 8 січня, приземлився в аеропорті «Бориспіль». «Янголи» рейсу PS 752 повернулися додому. Серед них наш земляк, старший бортпроводник, Ігор Матьков із Козельця.  Наразі в аеропорту проходить траурна церемонія прощання. На ній присутній президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці.

Українці запропонували зустріти їх по-особливому, у соцмережах запустили флешмоб. «Де б ви не були, натиснути автомобільний сигнал у знак солідарності з усією країною, яка готується попрощатися з безневинними українцями… втраченими в небі Ірану. Будь ласка, долучайтеся до нашої почесної “варти” на “прильоті” екіпажу PS 752. Зробіть репост та посигнальте. Вони мають знати, як палко ми чекали на них вдома… #PS752незабудемо #PS752neverforget», – ідеться у пості МАУ.

Нагадаємо, 8 січня після вильоту з тегеранського аеропорту ім. імама Хомейні зазнав аварії літак “Міжнародних авіаліній України”. На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців – двоє пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.