Новини

Укрзалізниця запускає новий маршрут до Польщі

З 15 жовтня пасажири матимуть можливість подорожувати на новому міжнародному напрямку від Укрзалізниці між Львовом та Варшавою. Це сполучення стане ще одним кроком до посилення зв’язків між Україною та Польщею.

“Ми прагнемо створити комфортні та ефективні зв’язки між містами наших країн. Це не просто новий маршрут, це стратегічний крок для обох держав,” – коментує Євген Лященко, голова правління АТ “Укрзалізниця”.

Протягом півроку команда професіоналів з Укрзалізниці взаємодіяла з польськими колегами для підготовки цього проекту. В результаті додатково 10 міст і селищ України отримали прямий доступ до Варшави та Любліна через Львів.

Особливість маршруту полягає в тому, що він проходить через станцію Рава-Руська, де пасажири матимуть зручну можливість пересадки.

Всі деталі розкладу, а також квитки доступні для придбання онлайн на офіційному сайті Укрзалізниці, в мобільному додатку, у чат-ботах, а також у спеціалізованих міжнародних касах.

Для тих, хто шукає зручні варіанти придбання квитків, рекомендуємо також використовувати 

агрегатор Тікетс.юа

Це сполучення, безумовно, відкриває нові можливості для українців у сфері туризму, бізнесу та культурного обміну з нашими польськими сусідами.

Запуск нового залізничного сполучення між Львовом та Варшавою стає значущою подією у розвитку відносин між Україною та Польщею. Цей крок має потенціал принести багато позитивних наслідків для громадян обох країн.

Завдяки новому сполученню, українці отримають легший доступ до історичних, культурних та природних пам’яток Польщі. Варшава, як столиця Польщі, пропонує величезний вибір музеїв, галерей, театрів та інших атракцій. В свою чергу, польські туристи зможуть глибше відкрити для себе західну частину України, особливо такі перлини як Львів.

Збільшення транспортних зв’язків сприятиме розвитку комерційних відносин. Українські та польські підприємства зможуть швидше та ефективніше взаємодіяти, шукати нові ринки збуту, а також співпрацювати в різних сферах економіки.

Легший доступ до Польщі дасть можливість українцям більше дізнатися про польську культуру, музику, літературу, а польським громадянам – про українське мистецтво та традиції. Можливість легше перетинати кордон сприятиме організації спільних культурних заходів, фестивалів та виставок.

Основними користувачами цього нового сполучення, безумовно, стануть звичайні громадяни, які шукають нові можливості для відпочинку, навчання, роботи чи культурного обміну. Новий маршрут є відображенням ростучої інтеграції та співпраці між Україною та Польщею.