Новини

Укрзалізниця бронює місця для військових: як придбати квиток

Укрзалізниця” надає можливість бронювання місць українським військовослужбовцям, що відправляються у відрядження чи відпустку. Тепер воїни можуть придбати квитки зі спецрезерву.

Про це  інформує пресслужба “Укрзалізниці“.

“Укрзалізниця виділяє спеціальну бронь для використання військовослужбовцями, які їдуть у відрядження чи відпустку, щоб кожен захисник та захисниця могли швидше діставатися своїх близьких навіть у найбільш піковий для залізниці сезон”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що для спецрезерву буде виділено як мінімум 4 купейних і 4 плацкартних місця на кожному рейсі. У разі, якщо про свою відпустку військовослужбовець дізнався в останній момент, а квитків у вільному продажі вже не лишилося, то воїни зможуть скористатися такими резервними місцями.

В “Укрзалізниці” наголошують: у вільний продаж такі квитки виходять не раніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда.

Щоб придбати квитки з “військової” броні, необхідно слідувати таким крокам:

  • Звернутись до чергового по вокзалу, котрий спрямує пасажира до військової комендатури або здійснити дзвінок до Контактного центру “Укрзалізниці” на гарячу лінію за номером 0 800 503 222. Після чого оператори нададуть пасажира детальну консультацію стосовно усього процесу;
  • У військовій комендатурі пасажир має пред’явити військовий квиток і документ, який підтвердить необхідність здійснити поїздку в конкретний день (посвідчення про відрядження/відпускний квиток), а потім воїну видадуть талон на придбання квитка;
  • Отриманий талон військовослужбовець має предʼявити касиру у спеціалізованій касі для військовослужбовців чи в будь-якій іншій на будь-якому вокзалі. Саме за цим документом пасажиру виведуть із-під спеціальної броні квиток і тут же його можна придбати.

“Якщо в місті, де знаходиться військовослужбовець, немає комендатури — скористатись спеціальною бронею можна також у всіх касах за предʼявлення ВПД (військового проїзного документа), який дає право на безкоштовну поїздку”, – додають в УЗ.