Новини

Українські силовики готові до будь-якого розвитку ситуації на білоруському кордоні

«Північний Буревій» — військові навчання з такою назвою тривають на відстані кількох кілометрів біля кордону з республікою білорусь з метою протидіяти можливим викликам щодо повторного нападу ворога на цьому напрямку.

Про це повідомляє АрміяInform.

— На навчаннях ми відпрацьовуємо всі варіанти розвитку подій, які можуть бути на цей час, — зазначив командувач оперативно-тактичного угруповання «Чернігів» генерал-майор Віктор Ніколюк. — Наприклад, аналізуємо маршрути можливого висування підрозділів ворога під час наступальних дій та відповідно готуємо свій план заходів протидії.

Генерал-майор додав, що ЗСУ у взаємодії з іншими силовими структурами оборонного сектору постійно стежать за подіями, які відбуваються у білорусі. На його думку, армійці країни-сусідки також стежать за нашими підрозділами. Та кількість  наших військ та їхній вишкіл повинні стати стримувальним фактором, аби не дати противнику жодного шансу розпочати знову наступ із півночі. Широкомасштабне вторгнення росії нині загартувало українську армію й це дасть гідну відсіч будь-якому ворогу.

Детальніше дивіться у відео АрміяInform.