Новини

У транспорті Чернігова вже працює оплата банківською карткою

З 9 березня в міських автобусах Чернігова ввели диференційовану оплату.

Вартість проїзду при розрахунку транспортною карткою складає 12 грн,

банківською карткою чи за допомогою телефону – 15 грн, готівкою – 17 грн.

Для учнів закладів загальної середньої освіти Чернігова при розрахунку за проїзд транспортною карткою – 5 грн.

Для власників транспортних карток додалася можливість здійснювати пересадку між автобусами протягом 30 хв. від моменту придбання квитка.

Дивіться також: У Чернігові від 9 березня вводять диференційований тариф в автобусах: якою буде вартість?

Як повідомили в Управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку, на сьогодні все працює стабільно. Звісно, у перший день були деякі технічні проблеми з пересадкою, зараз вони усунені.

До оплати за проїзд вже приймаються й банківські картки. Чернігівці, які мають право на пільговий проїзд, за наявності пільгової картки прикладають її до валідатора в транспорті. При цьому обов’язково потрібно мати при собі посвідчення, що дає право на безоплатний проїзд.

Як працює пересадка протягом 30 хвилин:

Пасажир заходить в автобус прикладає транспортну картку до валідатора і з цього моменту у пасажира є 30 хвилин аби здійснити пересадку. Коли пасажир заходить в інших транспортний засіб, він також прикладає картку до валідатора і відповідно у нього з картки нічого не списується. Якщо це валідатор водійський, то видається квиток 0 грн. Якщо це стаціонарний валідатор – на екрані буде написано 0 грн.